Skip to the content

Acne

Acne

Bijna iedereen krijgt vroeg of laat met acne te maken. Acne komt op alle plaatsen voor waar veel talgklieren zitten. In het gezicht en bijvoorbeeld ook op de rug, schouders, liezen, borst, hals en oksels. Verschillende factoren beïnvloeden het ontstaan van acne:

  • Verhoogde talgproductie
  • Verhoorning van de afvoergang van de talgklier
  • Reactie op bacteriën die (van nature) op de huid aanwezig zijn
  • Verstopping van de talgklier

Het ontstaan van acne en de verergering ervan kunnen ook worden beïnvloed door genetische factoren, hormonale factoren, stress, voeding en medicatie.

Huidklachten door acne

In het Huid- en lasercentrum behandelen we verschillende soorten acne door de huid te reinigen en door chemische peelings. Deze behandelingen zijn vaak een aanvulling op de behandeling door de huisarts of de dermatoloog.

We kunnen deze vormen van acne behandelen:

Acne vulgaris
Acne vulgaris is de meest voorkomende vorm van acne (jeugdpuistjes). Het betekent 'gewone acne'. Het kan voorkomen in milde, matige of ernstige vorm.

Acne conglobata
Acne conglobata is een vorm van acne waarbij de ontstekingen veel heftiger verlopen dan bij acne vulgaris. Het komt voornamelijk bij mannen voor. Naast het gelaat zijn vaak de rug, schouders en borst aangedaan. De kenmerken van deze vorm van acne zijn grote onderhuidse abcessen die uiteindelijk genezen met littekenvorming.

Acne excoriée
Acne excoriée is een vorm van die ontstaat door veelvuldig krabben en knijpen aan geringe acneklachten. Door het krabben en knijpen worden de acneklachten erger en ontstaan er grotere ontstekingen. De genezing daarvan kan gepaard gaan met littekenvorming.

Acne inversa / hidradenitis suppurativa
Bij deze vorm van acne komen puistjes voor in oksels, liezen en op de billen. De steeds terugkerende ontstekingen kunnen voor veel ongemak zorgen.

Acne littekens
De kans op littekens bij acne is groter wanneer de acne ernstiger is, de ontstekingen lang aanhouden en te laat wordt gestart  met adequate behandelingen / therapie. De littekens kunnen zicht presenteren als putjes, deukjes, rode vlekjes of verdikkingen in de huid.

Acnebehandeling

De acnebehandeling van actieve en rest acne bestaat uit een uitgebreide reiniging in combinatie met een chemische peeling. De littekens kunnen behandeld worden door middel van een chemische peeling of door laserbehandeling.

Prijzen chemische peeling

Lira peeling

Acne peeling (salisylzuur / jessner / TCA / melkzuur / glycozluur) € 125,00
Pigment peeling (melkzuur / jessner / glycolzuur) € 125,00
Huidverjonging /verbetering (TCA / retinol / glycolzuur)
€ 125,00

Uitsluitend in combinatie met voor- en nabehandelingsproducten.

Melapeel (melasma / pigmentvlekken)
€ 180,00

TCA peel 12% / 15 % / 18% (rejuvination / acnelittekens)

€ 150,00
Cosmo peel forte (rejuvination / acnelittekens) € 450,00

Voor- en nabehandelingsproducten

Foamer 15% - 100 ml € 46,00

K Ceutic - 30 ml

€ 49,00
Turnover - 40 ml € 51,00
Light Ceutic - 40ml € 51,00
Trivita 30 - vitamine c serum - 30ml € 94,00
Panthenol - 30 gram € 32,00
Sun Ceutic - 50ml € 46,00

Loop niet langer door met uw huidaandoening, wij kunnen u helpen.