Skip to the content

Spataders

Spataders

Huidklachten door spataders

In het Huid- en lasercentrum behandelen we verschillende soorten spataders. Voor dieper gelegen spataders is er een nauwe samenwerking met het spatadercentrum.
Oppervlakkige spataders geven meestal geen klachten en zijn alleen cosmetisch storend.

Soorten spataders

Ontsierende rode of blauwe haarvaatjes op de benen  (ook wel berkentakjes en/of besenreisvarices genoemd) kunnen efficiënt worden verwijderd met de Nd-YAG laser. De oppervlakkige spataders ontstaan meestal spontaan. Factoren die het kunnen uitlokken zijn:
- Hormoonschommelingen tijdens zwangerschap
- Erfelijke aanleg
- Het hebben van een staand beroep

Ook kunnen de oppervlakkige spataders veroorzaakt worden door dieper gelegen spataders. De dieper gelegen vaatproblemen dienen eerst behandeld te worden voordat de oppervlakkige spataderen effectief behandeld kunnen worden door middel van lasertherapie. Voor de dieper gelegen vaatproblemen kunt u terecht bij het spatadercentrum van het Amphia ziekenhuis.

Behandeling van spataders

Het Huid- en lasercentrum beschikt over een Nd-YAG laser waarmee oppervlakkige spataders effectief en veilig behandeld kunnen worden. Er zullen gemiddeld drie behandelingen nodig zijn voor het mooiste resultaat. Alleen oppervlakkige spataders met een diameter kleiner dan drie millimeter kunnen met deze laser verwijderd worden.

Lees hier meer over de behandeling van oppervlakkige spataders

Loop niet langer door met uw huidaandoening, wij kunnen u helpen.