Skip to the content

Pulsed dye laser / Vbeam

Wat is een Pulsed dye laser behandeling?

Het Huid- en lasercentrum werkt met een Pulsed dye laser/ Vbeam. Deze laser behandeling is de gouden standaard en zeer krachtig bij het behandelen van verschillende soorten vaatafwijkingen van de huid. Zowel medische als cosmetische aandoeningen kunnen behandeld worden. Met de Pulsed dye laser/ Vbeam (595 nanometer) kunnen we mensen met huidtype volgens Fitzpatrick I t/m IV veilig en effectief behandelen.

De Pulsed dye laser/ Vbeam kan in zeer korte tijd een enorme hoeveelheid licht uitzenden en bepaalde structuren in uw huid verbranden of opwarmen. Andere delen van uw huid blijven juist gespaard. Zo worden selectief bepaalde structuren in de huid beschadigd. Welke dat zijn, hangt af van de golflengte (595 nanometer), de sterkte van de straling, de doorsnede van de stralingsbundel en de tijdsduur.

De rode kleur van het bloed absorbeert de laserpuls, waardoor veel energie ontstaat. Dit zorgt evoor dat de vaatwandjes aan elkaar plakken en geen bloed meer doorlaten. Het lichaam ziet het bloedvat als afvalstof en voert het af. Zo verdwijnt het zichtbare bloedvat.

Huidklachten

Onderstaande indicaties kunnen worden behandeld met de Pulsed dye laser/ Vbeam:

Intake gesprek

Voordat wij u behandelen met de Pulsed dye laser/ Vbeam (golflengte 595 nanometer), heeft u een intakegesprek en huidanalyse met de huidtherapeut. Hierin bespreekt u samen:

 • de behandelmogelijkheden;
 • het te verwachten resultaat en het aantal behandelingen;
 • de voor- en nazorgmaatregelen;
 • de bijwerkingen en mogelijke complicaties;
 • de kosten en eventuele vergoeding vanuit de zorgverzekering.

Voorbereiding

 • Uw huid mag niet zongebruind zijn. Daarom zijn vier tot zes weken voor de behandeling de zonnebank, zonnebaden, spray-tan en/of zelfbruiner niet toegestaan.
 • Voorafgaand aan de laserbehandeling mag u geen dagcrème, parfum, deodorant of make-up gebruiken op de huid die u laat behandelen.

Behandeling

De huidtherapeut stelt de Pulsed dye laser/ Vbeam voor iedere behandeling opnieuw in. U krijgt eerst een speciale beschermbril op. Uw huid wordt zo nodig voor, tijdens en na de behandeling gekoeld met een speciale coolpack. De huidtherapeut zet de behandelkop op de juiste plaats en geeft meerdere laserpulsen. Dit voelt aan als een elastiekje dat tegen de huid schiet of als een warm prikje. Hoe lang de behandeling duurt, is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied.

Nazorg

 • De behandeling kan roodheid, (forse) zwelling en een licht branderig gevoel veroorzaken.
 • Op de behandelde huid kunnen tijdelijk blauwe plekjes ontstaan.
 • Gebruik in de zes weken na de laserbehandeling dagelijks zonbescherming met minstens factor 30. Herhaal dit iedere twee uur wanneer u veel buiten bent en bij mooi weer.
 • De warmte die is ontstaan, moet de huid kunnen verlaten. Gebruik daarom zo min mogelijk crèmes of make-up op de dag van de behandeling. Alleen zonnebrandcrème is toegestaan. U mag uw huid koelen met een coolpack. Wikkel de coolpack daarbij altijd in een doek of washand.
 • Deze verschijnselen trekken meestal vanzelf weer weg. Is dit bij u niet zo? Of heeft u last van andere klachten? Neem dan contact met ons op.

Contact

Heeft u vragen over de vaatlaser of wilt u een afspraak maken voor deze behandeling? Neem dan contact met ons op.

Afspraak maken

Telefoonnummer:
0162-327022

E-mail:
huidenlasercentrum@amphia.nl

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag

Loop niet langer door met uw huidaandoening, wij kunnen u helpen.