Skip to the content

Wratten

Wratten

Bij het Huid- en lasercentrum komen veel mensen met vragen over de behandeling van wratten.

Wratten (ook wel verruca genoemd) zijn meestal verheven, bloemkoolachtige verdikkingen van de huid met een ruw oppervlak. Vaak zijn er meerdere wratten gelijktijdig aanwezig. Wratten komen veel voor, vooral bij kinderen en jongvolwassenen. Voorkeursplaatsen zijn de handen en voeten. 

Wratten worden veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV), zijn besmettelijk en verspreiden zich door huidcontact. Besmetting treedt voornamelijk op wanneer de huid beschadigd of verweekt is. Tussen een besmetting en het ontstaan van een wrat zit vaak twee tot zes maanden, maar het kan ook langer dan een jaar duren voordat er een wrat zichtbaar is.

Soorten wratten

De verschillende soorten wratten die bij het Huid- en lasercentrum behandeld kunnen worden zijn:

Gewone wrat (verruca vulgaris)
Deze wrat komt vooral op handen en voeten voor, soms op knieën en ellebogen. Vaak zijn er meerdere wratten tegelijk aanwezig.

Voetwrat (verruca plantaris)
Deze wrat zit op de voetzool. We onderscheiden twee typen: de mozaïekwrat (die zich oppervlakkig uitbreidt) en de doornwrat (in de diepte groeiend en pijnlijk). Voetwratten zijn vaak hardnekkig en groeien diep in de huid vanwege de druk op de voetzool.

Behandeling van wratten

De wratten kunnen behandeld worden door middel van de vaatlaser, voor meer informatie over de vaatlaser klik hier.

Prijs

V-beam laser

Wratten met laser verwijderen vanaf € 100,00

Loop niet langer door met uw huidaandoening, wij kunnen u helpen.