Skip to the content

Botox behandeling

Botox

Hoe werkt een botox behandeling?

Botox (botulinetoxine) remt de aansturing van spieren door het blokkeren van de signaaloverdracht van zenuwuiteinde naar de spier. De behandelde spier komt langzaam weer in beweging doordat er nieuwe zenuwuiteinden ontstaan, die de spier weer van signalen voorziet om te bewegen. Botox heeft dus altijd een tijdelijke werking. Het resultaat houdt gemiddeld drie tot vier maanden aan. Behandeling met botox is veiligheidsinformatie en zonder risico op lange termijn complicaties.

Behandelmogelijkheden botox

Als uw huid ouder wordt, ziet u veranderingen in de structuur en de samenstelling. Het aantal cellagen in de opperhuid neemt af, waardoor de huid dunner wordt. Door collageenvermindering verliest de huid zijn stevigheid, door afname van hyaluronzuur wordt de huid droger en slapper en door afname van elastine neemt de rekbaarheid af en wordt de huid minder soepel.

Cosmetische indicaties:
Huidveroudering / rimpels
Overmatig zweten.

Overige indicaties:

  • Kaakklemmen en tandenknarsen
  • Hoofdpijn en migraine
  • Littekens
  • Zeldzame huidaandoeningen (Hailey-Hailey, notalgia paresthetica, brachioradiale pruritus en erytromelalgie).

Intakegesprek

Voordat wij de botox behandeling starten, heeft u een intakegesprek / huidanalyse met de dermatoloog. Hierin bespreekt u samen:

  • de behandelmogelijkheden
  • het te verwachten resultaat en het aantal behandelingen
  • de voor- en nazorgmaatregelen
  • de bijwerkingen en mogelijke complicaties
  • de kosten

Behandeling

Op de behandellocatie wordt er met een fijn naaldje op gelijkmatige afstand een kleine hoeveelheid botox-oplossing in de spiertjes geïnjecteerd. Dit veroorzaakt een kortdurende pijn. Botox-injecties hebben gemiddeld drie tot vier maanden effect.

Na een botox behandeling

De huid kan na de botox behandeling nog één tot twee uur rood en opgezwollen zijn. Het resultaat van de behandeling is direct zichtbaar. De eerste vier uur na de behandeling kunt u beter niet gaan liggen en geen inspannend werk doen. Daarnaast moet u de eerste 24 uur uv-straling en de sauna vermijden.

Het resultaat van deze behandeling is tijdelijk. Hoe lang het resultaat blijft, is afhankelijk van een aantal factoren: de diepte en de plaats van de behandelde rimpels en plooien, de hoeveelheid vloeistof die is ingespoten en het gebruikte product. 

Wilt u een blijvend zichtbaar resultaat? Dan raden wij u aan om de botox behandeling te herhalen voordat het product volledig uit uw huid is verdwenen. Zo ontstaat er een geleidelijke opstapeling van het product. Dit geeft een voller en mooier resultaat.

Heeft u vragen over onze botox behandeling of wilt u een afspraak maken voor deze behandeling? Neem dan contact met ons op.

Botox prijzen

 1 regio € 150,00
 2 regio's € 275,00
 3 regio's € 350,00
Liezen / oksels
vanaf € 400,00

 

Loop niet langer door met uw huidaandoening, wij kunnen u helpen.