Skip to the content

Microneedling

Wat is microneedling

Bij microneedling maken minuscule naaldjes microkanaaltjes in de huid, waarbij het huidoppervlak (grotendeels) intact blijft.
Door de gecontroleerde onderhuidse beschadigingen wordt de wondgenezing in gang gezet en wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. Daarnaast kunnen er werkzame stoffen worden ingebracht, bijvoorbeeld hyaluronzuur. 

De boost in collageenaanmaak die ontstaat door de behandeling is niet direct zichtbaar, na 3-6 maanden is het eindresultaat te beoordelen. 

Huidklachten

We kunnen deze indicaties behandelen:

Intake gesprek

Voordat we u behandelen krijgt u een intakegesprek / huidanalyse met de huidtherapeut of dermatoloog. Hierin bespreekt u samen:

  • de behandelmogelijkheden;
  • het verwachte resultaat en het aantal behandelingen;
  • de voor- en nazorgmaatregelen;
  • de bijwerkingen en mogelijke complicaties;
  • de kosten en eventuele vergoeding vanuit de zorgverzekering.

Voorbereiding

Voor de behandeling mag uw huid mag niet zongebruind zijn. Daarom zijn vier tot zes weken voor de behandeling de zonnebank of zonnebaden niet toegestaan. Spray-tan en/of zelfbruiner zijn een week voor de behandeling af te raden. 
Voor een optimaal resultaat kan het nodig zijn de huid voor te behandelen met huidproducten, de huidtherapeut zal u hierin adviseren.

Afhankelijk van het behandeldoel wordt de frequentie en het aantal behandelingen bepaald. Ook de tussenvloeistof wordt afgestemd op uw behandeldoel, bijvoorbeeld hyaluronzuur (een vochtbinder die van nature in de huid aanwezig is) en eventueel aanvullende actieve stoffen (skinboosters). 

Behandeling

De huid wordt gereinigd en er worden vervolgens op hoge snelheid miniscule gaatjes in de huid gemaakt door middel van de I'M pen. 
Door deze gecontroleerde beschadiging van de huid wordt de aanmaak van collageen en het herschikken van elastine gestimuleerd. De gekozen tussenstof / skinbooster komt door de ontstane microkanaaltjes dieper in de huid. Er wordt vaak gekozen voor hyaluronzuur (hydratatie) en/of aanvullende actieve stoffen met antioxidanten, pigmentverminderend of anti-aging ingrediënten.

Naast de behandeling met actieve tussenstof / skinbooster kan er gekozen worden voor de Glow Facial, hierbij krijgt de huid een hoge concentratie vitamine C en anti-oxidanten toegediend. Het doel van de Glow Facial behandeling is het versterken en kalmeren van de huid en het stimuleren van celvernieuwing. 

Nazorg

  • De behandeling kan de huid warm, strak en gevoelig aanvoelen. Daarnaast kan er sprake zijn van (vlekkerige) roodheid en lichte zwelling.
  • Gebruik in de zes weken na de behandeling dagelijks zonbescherming met minstens factor 30. Herhaal dit iedere twee uur wanneer u veel buiten bent en bij mooi weer.
  • Bovenstaande verschijnselen trekken meestal vanzelf weer weg. Is dit bij u niet zo? Of heeft u last van andere klachten? Neem dan contact met ons op.

Prijzen

Glow Facial - Vitamine C 70% (incl microneedling)

                                                                                                                                                     € 200,00

Microneedling (incl skinboosters)

                                                                                                                                                     € 175,00
Littekens (afhankelijk van oppervlak)                                                                                                                         vanaf                   € 100,00

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor deze behandeling? Neem dan contact met ons op.

Loop niet langer door met uw huidaandoening, wij kunnen u helpen.