Skip to the content

Tatoeage verwijderen

Tattoo verwijderen zonder littekens

Er zijn vele lasersystemen op de markt voor het vervagen en verwijderen van tatoeages. De oudere lasersystemen lieten vaak littekens en restpigment achter. Met onze PICO laser kunnen alle kleuren tatoeages op ieder huidtype (classificatie huidtypen volgens Fitzpatrick I-VI) veilig en effectief worden verwijderd. Snel, zonder littekens en restpigment. Deze unieke PICO laser beschikt over maar liefst vier golflengtes: 532 nanometer / 595 nanometer / 660 nanometer en 1064 nanometer.

De picolaser produceert een heel snelle lichtpuls in een picoseconde (een biljoenste van een seconde). Deze korte puls is zó krachtig dat de inktpigmenten worden vergruist in veel kleine pigmentdeeltjes. Deze kleine deeltjes kunnen gemakkelijker worden afgevoerd door het lichaam. Gemiddeld zijn er 3-7 behandelingen nodig om een tatoeage geheel te verwijderen, met een interval van 4-8 weken. 

Welke tatoeages komen in aanmerking?

Alle tatoeages komen in aanmerking voor behandeling met de PICO laser. Zwart, grijs, rood, oranje, geel, blauw, groen, paars en alle kleuren daartussen.
Hierdoor kunnen zowel tatoeages als permanente make-up veilig, effectief en succesvol worden verwijderd.

Intake gesprek

Voordat we u met een PICO laser behandelen, heeft u een intake gesprek met de huidtherapeut. Hierin bespreekt u samen:

  • de behandelmogelijkheden
  • het te verwachten resultaat en het aantal behandelingen
  • de voor- en nazorgmaatregelen
  • de bijwerkingen en mogelijke complicaties
  • de kosten en eventuele vergoeding vanuit de zorgverzekering

PICO laser behandeling

De huidtherapeut stelt de PICO laser voor iedere behandeling opnieuw in. U krijgt eerst een speciale beschermbril op. Uw huid wordt zo nodig voor, tijdens en na de behandeling gekoeld met een speciale coolpack. De huidtherapeut zet de behandelkop op de juiste plaats en geeft meerdere laserpulsen. Dit voelt aan als een elastiekje dat tegen de huid schiet of als een warm prikje. Tijdens de behandeling verkleurt de tatoeage inkt vaak grijsachtig. Dit tijdelijke effect wordt laser snow genoemd. Deze reactie verdwijnt binnen enkele minuten. Hoe lang de behandeling duurt, is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied.

Nazorg

  • De behandeling kan roodheid, zwelling en een licht branderig gevoel veroorzaken. Daarnaast ontstaan er vaak kleine bloeduitstortingen. Dit is een normale reactie van de huid.
  • De eerste 2-3 uur voelt de behandelde huid branderig aan.
  • Gebruik in de zes weken na de laserbehandeling dagelijks zonbescherming met minstens factor 30. Herhaal dit iedere twee uur wanneer u veel buiten bent en bij mooi weer.
  • De warmte die is ontstaan, moet de huid kunnen verlaten. Gebruik daarom zo min mogelijk crèmes of make-up op de dag van de behandeling. Alleen zonnebrandcrème is toegestaan. U mag uw huid koelen met een coolpack. Wikkel de coolpack daarbij altijd in een doek of washand.
  • Deze verschijnselen trekken meestal vanzelf weer weg. Is dit bij u niet zo? Of heeft u last van andere klachten? Neem dan contact met ons op.

Contact

Heeft u vragen over onze camouflagetherapie of wilt u een afspraak maken voor deze behandeling? Neem dan contact met ons op.

Prijzen tatoeage verwijderen

 

Afhankelijk van oppervlak   
vanaf  € 100,00

Loop niet langer door met uw huidaandoening, wij kunnen u helpen.