Skip to the content

PICO laser

Wat is een PICO laser behandeling?

Het Huid- en lasercentrum werkt met een PICO laser. De PICO laser produceert een heel snelle lichtpuls in een picoseconde (een biljoenste van een seconde).
Deze korte puls is zó krachtig dat de inktpigmenten worden vergruist in veel kleine pigmentdeeltjes. Deze kleine deeltjes kunnen gemakkelijker worden afgevoerd door het lichaam.

De PICO laser is de snelte laser die in zeer korte tijd een enorme hoeveelheid licht kan uitzenden en bepaalde structuren in uw huid verbranden, vergruizen en opwarmen. Andere delen van uw huid blijven juist gespaard. Zo worden selectief bepaalde structuren in de huid beschadigd. Welke dat zijn, hangt af van de golflengte, de sterkte van de straling en de doorsnede van de stralingsbundel. Deze unieke PICO laser beschikt over vier golflengtes: 532 nanomter / 595 nanometer / 660 nanometer en 1064 nanometer. Door gebruik te maken van het HEXA handstuk kan er ook fractioneel gewerkt worden en is de PICO laser geschikt voor vele indicaties.

Huidklachten

Onderstaande indicaties kunnen worden behandeld met de PICO laser:

Intake gesprek

Voordat wij u behandelen met de PICO laser heeft u een intakegesprek en huidanalyse met de huidtherapeut. Hierin bespreekt u samen:

 • de behandelmogelijkheden;
 • het te verwachten resultaat en het aantal behandelingen;
 • de voor- en nazorgmaatregelen;
 • de bijwerkingen en mogelijke complicaties;
 • de kosten en eventuele vergoeding vanuit de zorgverzekering.

Voorbereiding

 • Uw huid mag niet zongebruind zijn. Daarom zijn vier tot zes weken voor de behandeling de zonnebank, zonnebaden, spray-tan en/of zelfbruiner niet toegestaan.
 • Voorafgaand aan de laserbehandeling mag u geen dagcrème, parfum, deodorant of make-up gebruiken op de huid die u laat behandelen.

Behandeling

De huidtherapeut stelt de PICO laser voor iedere behandeling opnieuw in. U krijgt eerst een speciale beschermbril op. Uw huid wordt zo nodig voor, tijdens en na de behandeling gekoeld met een speciale coolpack. De huidtherapeut zet de behandelkop op de juiste plaats en geeft meerdere laserpulsen. Dit voelt aan als een elastiekje dat tegen de huid schiet of als een warm prikje. Hoe lang de behandeling duurt, is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied.

Nazorg

 • De behandeling kan roodheid, (forse) zwelling en een licht branderig gevoel veroorzaken. Daarnaast ontstaan er vaak kleine bloeduitstortingen. Dit is een normale reactie van de huid.
 • De eerste 2-3 uur voelt de behandelde huid branderig aan.
 • Gebruik in de zes weken na de laserbehandeling dagelijks zonbescherming met minstens factor 30. Herhaal dit iedere twee uur wanneer u veel buiten bent en bij mooi weer.
 • De warmte die is ontstaan, moet de huid kunnen verlaten. Gebruik daarom zo min mogelijk crèmes of make-up op de dag van de behandeling. Alleen zonnebrandcrème is toegestaan. U mag uw huid koelen met een coolpack. Wikkel de coolpack daarbij altijd in een doek of washand.
 • Deze verschijnselen trekken meestal vanzelf weer weg. Is dit bij u niet zo? Of heeft u last van andere klachten? Neem dan contact met ons op.

Contact

Heeft u vragen over de vaatlaser of wilt u een afspraak maken voor deze behandeling? Neem dan contact met ons op.

Afspraak maken

Telefoonnummer:
0162-327022

E-mail:
huidenlasercentrum@amphia.nl

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag

Loop niet langer door met uw huidaandoening, wij kunnen u helpen.