Skip to the content

Fillers

Hoe werken fillers?

Fillers is een verzamelnaam voor producten die worden gebruikt om volumeverlies in de huid te corrigeren. Voorbeelden van deze vloeistoffen zijn hyaluronzuur (Stylage) en calcium hydroxy apatite (Radiesse). 
Ouder worden kan gepaard gaan met volumeverlies in bepaalde gebieden zoals de jukbeenderen, de neus-lippenplooi, traangoot, slapen (temporaal), wangen, marionettenlijnen (vanuit mondhoek naar zijkant kin) en de kaaklijn. Bovenstaand volumeverlies kan opgevuld worden door middel van een filler. 

Behandelmogelijkheden fillers

Als uw huid ouder wordt, ziet u veranderingen in de structuur en de samenstelling. Het aantal cellagen in de opperhuid neemt af, waardoor de huid dunner wordt. Door collageenvermindering verliest de huid zijn stevigheid, door afname van hyaluronzuur wordt de huid droger en slapper en door afname van elastine neemt de rekbaarheid af en wordt de huid minder soepel.

Cosmetische indicaties:

  • Huidveroudering / rimpels
  • Contourverbetering van gelaat, kaaklijn en hals
  • Volumeherstel van het gelaat (bijvoorbeeld traangoot, jukbeenderen, lippen of wangen)

Medische indicaties:

  • Verlies van onderhuids vetweefsel bij bijvoorbeeld fors gewichtsverlies, bij acnelittekens, na operaties of bij HIV.

Intakegesprek

Voordat wij u met een filler behandelen heeft u een intakegesprek / huidanalyse met de dermatoloog. Hierin bespreekt u samen:

  • de behandelmogelijkheden
  • het te verwachten resultaat en het aantal behandelingen
  • de voor- en nazorgmaatregelen
  • de bijwerkingen en mogelijke complicaties
  • de kosten

Behandeling

De filler bestaat uit een gel en wordt er met een ultrafijne naald in of net onder de huid gebracht. De rimpels en plooien worden op deze manier gevuld en op subtiele wijze wordt volume toegevoegd. De behandeling duurt tussen de 5 en 30 minuten. 

Na een filler behandeling

Het resultaat van de behandeling is direct zichtbaar. Mogelijk ontstaat er lichte zwelling en er kan op de plaats van de injectie een blauw plekje ontstaan. Daarnaast wordt geadviseerd het behandelde gebied de eerste 24 uur niet bloot te stellen aan uv-straling, de sauna vermijden en niet intensief sporten.

Het resultaat van deze behandeling is tijdelijk, gemiddeld 6 tot 15 maanden. Hoe lang het resultaat blijft, is afhankelijk van een aantal factoren: de diepte en de plaats van de behandelde rimpels en plooien, de hoeveelheid gel die is ingespoten en het gebruikte product. De gel verdwijnt geleidelijk uit uw lichaam.

Wilt u een blijvend zichtbaar resultaat? Dan zijn periodieke (herhaal) behandelingen nodig.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor een filler behandeling? Neem dan contact met ons op.

Prijzen fillers

Stylage 1ml € 350,00
Stylage elke volgende ml € 300,00
Radiesse 1.5 ml
€ 475,00
Radiesse 3 ml € 875,00

Loop niet langer door met uw huidaandoening, wij kunnen u helpen.