Skip to the content

Vaatlaser behandeling

Hoe werkt een vaatlaser?

Een vaatlaser kan in zeer korte tijd een enorme hoeveelheid licht uitzenden en bepaalde structuren in uw huid verbranden of opwarmen. Andere delen van uw huid blijven juist gespaard. Zo kunnen we selectief bepaalde structuren in uw huid beschadigen. Welke dat zijn, hangt af van het type vaatlaser, de sterkte van de straling, de doorsnede van de stralingsbundel en de tijdsduur.

De rode kleur in het bloed absorbeert de laserpuls, waardoor veel energie ontstaat. Dit zorgt ervoor dat de vaatwandjes aan elkaar plakken en geen bloed meer doorlaten. Het lichaam ziet het bloedvat daardoor als afvalstof en voert het af. Zo verdwijnt het zichtbare bloedvat.

Huidklachten

In het Huid- en lasercentrum behandelen we verschillende soorten vaatafwijkingen. Daarvoor gebruiken we verschillende vaatlasers. De oppervlakkige afwijkingen behandelen we met de V-beam-laser, de dieper gelegen vaten met de Nd-YAG-laser. Indien nodig worden de lasers gecombineerd tijdens een behandeling.

We kunnen u behandelen voor:

Intakegesprek

Voordat wij u met een vaatlaser behandelen heeft u een intakegesprek / huidanalyse met de huidtherapeut. Hierin bespreekt u samen:

 • de behandelmogelijkheden;
 • het te verwachten resultaat en het aantal behandelingen;
 • de voor- en nazorgmaatregelen;
 • de bijwerkingen en mogelijke complicaties;
 • de kosten en eventuele vergoeding vanuit de zorgverzekering.

Voorbereiding

 • Uw huid mag niet zongebruind zijn. Daarom zijn vier tot zes weken voor de vaatlaser behandeling de zonnebank, zonnebaden, spray-tan en/of zelfbruiner niet toegestaan.
 • Voorafgaand aan de laserbehandeling mag u geen dagcrème, parfum, deodorant of make-up gebruiken op de huid die u laat behandelen.

Behandeling

De huidtherapeut stelt de vaatlaser voor iedere behandeling opnieuw in. U krijgt eerst een speciale beschermbril op. Vervolgens zet de huidtherapeut de behandelkop op de juiste plaats en geeft hij meerdere laserpulsen. Dit voelt aan als een elastiekje dat tegen de huid schiet of als een warm prikje. Hoe lang de behandeling duurt, is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied.

Nazorg

 • De behandeling kan roodheid, (forse) zwelling en een licht branderig gevoel veroorzaken.
 • Op de behandelde huid kunnen tijdelijk blauwe plekjes ontstaan.
 • Gebruik in de zes weken na de laserbehandeling dagelijks zonbescherming met minstens factor 30. Herhaal dit iedere twee uur wanneer u veel buiten bent en bij mooi weer.
 • De warmte die is ontstaan, moet de huid kunnen verlaten. Gebruik daarom zo min mogelijk crèmes of make-up op de dag van de behandeling. Alleen zonnebrandcrème is toegestaan. U mag uw huid koelen met een coolpack. Wikkel de coolpack daarbij altijd in een doek of washand.
 • Deze verschijnselen trekken meestal vanzelf weer weg. Is dit bij u niet zo? Of heeft u last van andere klachten? Neem dan contact met ons op.

Contact

Heeft u vragen over de vaatlaser of wilt u een afspraak maken voor deze behandeling? Neem dan contact met ons op.

Prijzen vaatlaser behandeling

V-beam laser of Nd- YAG laser

Oppervlakkige spatadertjes (benen) vanaf € 200,00
Spider naevi max. 3 stuks € 100,00
Spider naevi vanaf 3 stuks vanaf € 150,00
Couperose / rosacea neus € 150,00
Couperose / rosacea wangen € 175,00
Couperose / rosacea gelaat € 250,00
Couperose / rosacea decolleté € 325,00
Wijnvlek
vanaf € 125,00
Angiomen
vanaf € 75,00
Littekens
vanaf € 125,00
Venous lake
€ 100,00

Loop niet langer door met uw huidaandoening, wij kunnen u helpen.