Skip to the content

Goedaardige huidtumoren

Goedaardige huidtumoren

Bij het Huid- en lasercentrum kunt u verschillende goedaardige huidtumoren laten verwijderen. Dit zijn onschuldige oneffenheden in uw gezicht of elders op uw lichaam.

Huidklachten door goedaardige huidtumoren

Goedaardige huidtumoren ontstaan door overmatige blootstelling aan de zon, aanleg, wrijving van de huid en ouderdom. We kunnen deze goedaardige huidtumoren behandelen:

Verrucae seborrhoica
Verrucae seborrhoica worden in de volksmond 'ouderdomswratten' genoemd. Dit zijn veel voorkomende goedaardige aanhangsels / wratjes op de huid. Het komt voor vanaf het 30e levensjaar. Bij deze wratjes is er geen relatie aangetoond met het wrattenvirus of bacteriën / parasieten.

Fibromen
Fibromen zijn goedaardige huid gezwelletjes, ze worden ook wel steelwratjes genoemd. Ze zijn vaak huidkleurig en kunnen overal op het lichaam voorkomen. Voorkeurslocaties zijn: hals, oksels, onder de borsten en in de liezen.

Xanthelasma
Dit is een goedaardige, plaatselijke vetophoping op en rondom de oogleden. Soms zijn deze vetophopingen een gevolg van een te hoog cholesterol en het wordt gezien als een vorm van huidveroudering.

Talgklierhyperplasie
Dit is een zichtbare vergroting van de talgkliertjes in de huid. Het is een uiting van huidveroudering waarbij zonblootstelling een belangrijke rol speelt. Daarom wordt dit vooral gezicht in het gelaat.

Syringomen
Syringomen zijn goedaardige bultjes uitgaande van zweetklieren in de huid. Deze bultjes worden vaker gezien bij vrouwen dan bij mannen. Het komt vooral rond de oogleden voor.

Let op! We kunnen deze behandeling alleen uitvoeren als er geen verder onderzoek nodig is. Bij twijfel adviseren wij u om op controle te gaan bij uw huisarts of specialist.

Behandeling goedaardige huidtumoren

Voor informatie over de behandeling klik hier.

 

Loop niet langer door met uw huidaandoening, wij kunnen u helpen.